Edukacije Nastavnik za nastavnika

20230427_172414

U prostoru KIC-a Gospić, 27. travnja 2023., održane su edukacije u sklopu Programa Nastavnik za nastavnik projekta Jadranski regionalni znanstveni centar u kojem je Grad Gospić partner na provedbi.

Edukaciju na temu jezične djelatnosti „Lektira – istina/izazov“održala je edukatorica, nastavnica iz OŠ dr. Jure Turića iz Gospića, Debora Lukac koja je nastavnike uputila u različite metode i angažman u procesu učenja te korištenje različitih načina izvođenja nastave.Poseban naglasak edukacije stavljen je na ishode učenja, zadovoljstvo učenica i učenika te njihovo zauzimanje stava o pročitanom i prezentacija pročitanih književnih djela. Prikazani su praktični primjeri rada sa satova lektire.

Tajana Puškarić edukatorica nastavnica iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik educirala je prisutneo uporabi digitalnog alata Genially. Sudionici su imali prilike naučiti koristiti digitalni alat za kreiranje različitih interaktivnih sadržaja (prezentacija, kvizova, drugih igara, interaktivnih slika, infografika, zvukova itd.), te nastavak – drugi dio edukacije slijedi u utorak 02.svibnja s početkom u 17,00 sati.

Planira se održati 21 edukacija, a zbog lakše i efikasnije organizacije uvedena je aplikacija JELE koja je nastala iz potrebe za lakšom organizacijom, planiranjem i provedbom edukacija kao i za lakšu suradnju sa svim uključenim dionicima u edukacijama te i ovim putem pozivamo odgojno-obrazovne djelatnike da se prijave u što većem broju.

Moduli u ciklusu edukacija uključuju razna područja kao što su upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija u učenju u odgojno-obrazovnom procesu, integracija suvremenih metoda i oblika rada u obrazovnom procesu, rad s visoko motiviranim i potencijalno darovitim učenicima u različitim područjima darovitosti kao što su STEM, IKT i umjetnost. Osim navedenog uključeni su i razvoj kompetencija u području poduzetništva, aktivnog građanstva, kulturne svijesti izražavanja i socio-emocionalna podrška u odgojno-obrazovnom sustavu.

Svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici na edukacije se mogu prijaviti putem poveznice https://jele.izvrsna.hr/

                                                                                                        

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content