Grad Gospić ostvario financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Sdudm1

Središnji državni ured za demografiju i mlade uručio je u srijedu Gradu Gospiću ugovor o financijskoj potpori za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini, vrijedan 54.757,00 eura.

U ime Grada Gospića svečanom uručivanju ugovora prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša koja je spomenuti ugovor preuzela od državne tajnice Željke Josić.

Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore gradovima koji ulažu značajna financijska sredstva u predškolsku djelatnost. Grad Gospić se tako našao u društvu 43 grada koja izdvajaju više od 20% izvornih prihoda za pokrivanje rashoda dječjih vrtića.

Ugovor je rezultat uspješne prijave Grada Gospića na Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od V. do VIII. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. 

Sredstva potpore namijenjena su za sufinanciranje troškova Dječjeg vrtića Pahuljica i to troškova prehrane djece, bruto plaća zaposlenika te troškova nabave energenata.

Ove godine dosta smo uložili u djelatnost predškolskog odgoja na području grada Gospića. U tijeku je javna nabava za izvođenje radova na dogradnji Dječjeg vrtića Pahuljica, nabavili smo sportsku opremu za potrebe održavanja programa tjelesne i zdravstvene kulture, a uskoro će biti isporučen i novi namještaj za dodatnu skupinu u Ličkom Osiku.

Ovog je mjeseca potpisan i kolektivni ugovor za zaposlenike Dječjeg vrtića Pahuljica kojim su vidno poboljšani materijalni uvjeti zaposlenika dječjeg vrtića.

Za sve to Grad je osigurao dodatna sredstva u proračunu s ciljem kontinuiranog ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje. Vjerujem da će se ulaganja osjetiti i u kvaliteti izvedbe predškolskog odgoja, što naravno ostaje u samom djelokrugu i načinu rada vrtića.“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.


Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content