Grad Gospić s Hrvatskim vodama potpisao sporazum o sufinanciranju uređenja vodotoka rijeke Novčice kroz centar Gospića

IMG_2231

 

Gradonačelnik Karlo Starčević potpisao je s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem Sporazum o sufinanciranju uređenja vodotoka rijeke Novčice kroz centar Grada Gospića u vrijednosti od oko 1.080.000,00 eura (s PDV-om).  Sredstva su to koja su Hrvatske vode osigurale za uređenje vodne infrastrukture na području grada Gospića.

Potpisivanju Ugovora nazočili su i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, direktor VGO za slivove sjevernog Jadrana Gordan Gašparović, voditeljica VGI za male slivove “Lika, Podvelebitsko primorje i otoci” Lidija Pernar, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović te direktorica komunalnog poduzeća  Vodovod i odvodnja d.o.o. Senj Snježa Tomljanović, obzirom da su sredstva osigurana i za područje Grada Senja.

Uređenjem šetnice i ostalih popratnih sadržaja poradit će se prije svega na vraćanju rijeke Novčice Gospićanima u punom smislu te riječi. 

„Građani Gospića napokon će kroz staru gradsku jezgru kojom teče rijeka Novčica dobiti kvalitetan prostor za šetnju, druženje i rekreaciju, a ujedno će se kroz projekt izgraditi i pješački most u blizini Murkovićeve mlinice i benta. Očekuje se da bi radovi na uređenju šetnice trebali početi najkasnije u prvoj polovini iduće godine.“- istaknuo je župan Petry.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević zahvalio je Hrvatskim vodama na podršci i na osiguranim sredstvima i dodao  kako je Grad i do sada ulagao znatna sredstva na uređenju obale rijeke Novčice, ali da ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Hrvatskih voda.

„Cilj ovog projekta je osim samog vraćanja sjaja Novčici  i uređenja šetnice , svakako i izgradnja kupališta, ali i prijelaza u blizini benta. Sve to će poboljšati turističku infrastrukturu, ali i obogatiti turističku ponudu Grad Gospića.“- istaknuo je gradonačelnik.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content