HKUD “ŠIROKA KULA” GOSTOVALO U EMISIJI DOBRO JUTRO, HRVATSKA

KUD-HRT-660x330-1

U subotu je HKUD “Široka Kula” treći put tijekom svog desetogodišnjeg rada sudjelovao u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

25 članova  Društva je prikazalo isječak iz običaja stanarenja u Širokoj Kuli te se predstavilo s nekoliko pjesama i plesova.

Predsjednica Mandica Rukavina upoznala je gledatelje s mjestom iz kojeg Društvo dolazi, te članstvom koje čine ljudi iz različitih krajeva kao i velikim brojem mladih, dok je voditelj i tajnik Društva Ivan Starčević upoznao gledatelje sa sudjelovanjem društva u svom desetogodišnjem radu na različitim smotrama i manifestacijama diljem zemlje, te predstavio nošnje i to: svečanu zimsku, ljetnu, nošnju za djevojčice, kao i žensku nošnju novijeg tipa, te zlatni nakit bunjevki iz Smiljana pod nazivom “cekin”.

Gastro stol koji su pripremile vrijedne ruke naših članica i članovi zajedno sa svojim obiteljima  predstavite su Danica Vidmar i Nevenka Delač. 

Ovim putem želimo se zahvaliti Gradu Gospiću koji nam je omogućio putovanju u Zagreb te svima ostalima koji su pomogli u pripremama da bi što uspješnije dašak ličke tradicije unijeli u domove Ličana i ljubitelja folklora – poručuju članovi HKUD-a “Široka Kula”.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content