Izvanredna sjednica gradskog Stožera CZ

IMG-20220306-WA0010

Danas (nedjelja, 6.ožujka 2022.g.) je održana izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića u vezi organizacije uspostave prihvatnog centra za izbjeglice s područja Ukrajine.

Odlukom Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH o mobilizaciji Gradske sportske dvorane započela je uspostava prihvatnog centra u Gospiću gdje je jučer postavljeno 100 kreveta, a danas su u tijeku ostali radovi koji su potrebni za funkcioniranje centra.

U prihvatnom centru se izbjeglice kratkotrajno primaju (1 do 3 sata) kako bi bili evidentirani u sustav evidencija međunarodnog Crvenog križa, obavili zdravstveni i epidemiološki pregled, nakon čega se upućuju u trajni smještaj.

Na sjednici Gradskog stožera je sudjelovala i načelnica Ličko-senjskog stožera CZ Jasna Orešković Brkljačić kako bi se što kvalitetnije uspostavila koordinacija između državnih, županijskih i gradskih struktura u uspostavljanju sustava prijema i smještaja izbjeglica.

Voditelj prihvatnog centra je Josip Živković, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Podsjećamo da se svi građani koji žele ponuditi privatni smještaj za prihvat državljana iz Ukrajine mogu prijaviti na mail adresu: rcz.zbrinjavanje@mup.hr.

Načelnik Stožera

Milan Mataija

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Otvorena 25. “Jesen u Lici”

Danas je u Gospiću na Trgu Stjepana Radića otvorena 25. jubilarna manifestacija „Jesen u Lici“. Otvorenju su uz gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i župana

Skip to content