Obnova zgrade „Borovo“

IMG-20230810-WA0001

U stambeno poslovnoj zgradi „Borovo“, u Gospiću do kraja godine će se urediti gradski prostori u kojima će biti smještene udruge civilnog društva iz Gospića.

Danas je sa izvođačima radova, Zajednicom ponuditelja Komunalcem Gospić d.o.o. i MARIO INTERIJERI održano uvođenje u posao i dogovoreni daljnji koraci u izvođenju radova vrijednih 125.257 EUR.

Analizom postojećeg stanja utvrđeno je da je prostor u lošem stanju te je potrebna njegova potpuna adaptacija u smislu novih podnih i zidnih obloga, novih pregradnih zidova, nove stolarije i sanitarnih elemenata. Osim građevinsko – obrtničkih radova predviđena je i ugradnja grijanja i hlađenja te nužne elektroinstalacije.

„Naš cilj je dobiti funkcionalan uredski prostor sa sanitarnim čvorom i konferencijskom dvoranom kako bi se mogle zadovoljiti potrebe udruga civilnog društva. Trenutno, postojeće prostorije koriste Udruga branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata i Lička pukovnija, a namjera je preseliti i dio  udruga smještenih u KiC-u koje će izgradnjom Centra izvrsnosti ostati bez uredskih prostora.“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Na istoj zgradi u tijeku je i sanacija krovišta koju izvodi domaća tvrtka N.S.B. d.o.o. Radove vrijedne 57.356 EUR zajednički financiraju Grad Gospić i Komunalac Gospić d.o.o. kao upravitelj zgrade.

 „Osim što izvodimo radove zajedno s našim partnerima, gospićkim obrtnicima, posebno zadovoljstvo izražavam u ime stanara zgrade koji su obnovu krovišta čekali više od dva desetljeća.“, dodao je Milan Mataija direktor Komunalca Gospić d.o.o. i upravitelj zgrade.

Završetkom unutarnjeg uređenja i izmjene krovišta pristupit će se i obnovi pročelja.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content