ODRŽANA EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE

20230525_120912

Grad Gospić organizirao je za građane edukaciju za osnovnu i dopunsku izobrazbu o održivoj uporabi pesticida. U dvorani KIC-a u Gospiću okupili su se zainteresirani poljoprivredni proizvođači.

Grad Gospić sufinancirao je cijenu izobrazbe za poljoprivrednike s područja Gospića.

Sukladno odredbama Zakona o održivoj uporabi pesticida i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, sve osobe koje prilikom obavljanja svog rada dolaze u doticaj sa pesticidima moraju završiti program izobrazbe o sigurnom rukovanju pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida. Zadatak izobrazbe je upoznati polaznike s propisima i zakonskim odrednicama uporabe pesticida, zahtjevima, uvjetima i postupcima rukovanja pesticidima, te postupcima u slučaju akcidentnih situacija opasnih za zdravlje ljudi, životinja ili okoliša. Obveza pohađanja edukacije propisana je Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 46/22) i Pravilnikom o uspostavi aplikacijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/12).

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content