Održana komemoracija za 26 žrtava stravične nesreće u Bilaju

BILAJPRUGA8

Održana je komemoracija za žrtve stravične nesreće koja se dogodila 28. rujna 1983. godine na pružnom prijelazu u Bilaju kada je vlak udario u autobus koji je prevozio srednjoškolce, radnike i  mještane Bilaja i okolnih sela. U ovoj strašnoj nesreći poginulo je 26 ljudi. U spomen na žrtve svijeće su ispred spomenika uz riječi molitve zapalile obitelji poginulih, mještani Bilaja, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i župan Ernest Petri sa svojim suradnicima. Molitvu za sve poginule predvodio je velečasni Domagoj Jelača.

Podsjetimo, Grad Gospić je 2019. godine na mjesto pogibije u znak trajnog  sjećanja na sve žrtve ove teške tragedije dao izraditi spomenik „Krug života“ koji je postavljen na 26 nožica i na taj način simbolizira 26 izgubljenih života u hrpi željeza. Tako je Bilaj dobio dostojno mjesto na kojemu se obitelji i mještani svake godine prisjećaju poginulih i na taj im način odaju  počast.

Foto: Radio Gospić

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Božićni koncert Pučkih pivača KBF-a

“Jedna za blago, jedna za narod, jedna za žito” Na drugu nedjelju došašća, 10. prosinca 2023. godine, u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću,

Skip to content