Otvoreno skladište krumpira Agrovelebit d.o.o.

DSCN2472

Poduzeće Agrovelebit d.o.o. danas je otvorilo rekonstruirano skladište krumpira u Senjskoj ulici u Gospiću.

Ovo poduzeće osnovano je još 2013. godine na području općine Lovinac s ciljem pokretanja dohodovne poljoprivredne proizvodnje, prije svega Ličkog krumpira kao autohtonog proizvoda zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla, te sjemenskog krumpira i kupusa. Poduzeće je osnovano inicijalnim sredstvima općine Lovinac u čijem je većinskom vlasništvu bilo do početka 2015. godine kada je poduzeće dokapitalizirano i privatizirano. 

Činjenica je da je poduzeće Agrovelebit trenutno u Lici jedini certificirani proizvođač Ličkog krumpira koji može ponuditi značajnije količine za tržište, ali ih i adekvatno zapakirati zadovoljavajući moderne standarde trženja, a sve to uz zaštitu koja otklanja ilegalnu konkurenciju (one koji prodaju krumpir pod lički).

Današnjem otvorenju skladišta Agrovelebita prisustvovali su potpredsjednik vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa suradnicima, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić,  načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić i mnogi drugi uzvanici.

Dobrodošlicu nazočnima uputio je direktor poduzeća Agrovelebit d.o.o. Nikola Vidaković. Zahvalio je udjeličarima i partnerima poduzeća Agrovelebit koji su u svim ključnim trenutcima podržali rad poduzeća. Također zahvalio je i svim kupcima i dobavljačima kao i vrijednim zaposlenicima Agrovelebita koji su i u teškim trenucima imali vjere u opstanak i uspjeh poduzeća.

Za rekonstrukciju skladišta zahvalio je Ministarstvu poljoprivrede na čelu s ministricom Vučković koji su omogućili ovakvo moderno skladište s ciljem opstanka proizvodnje krumpira na ovom području. Projekt rekonstrukcije skladišta proveden je u partnerstvu s Poljoprivrednim obrtom Oranica iz Oštarija, a financiran je temeljem Natječaja iz mjere 4- provedba tipa operacije 4.1.1. „Rekonstruiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir.

Također, prisutnima se obratila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković govoreći o našim najvrjednijim resursima-šumskim i poljoprivrednim, osvrnuvši se posebno na revitalizaciju proizvodnje krumpira na području Ličko-senjske županije. Riječi zahvale uputila je svim inicijatorima ovog projekta koji su stvorili tvrtku koja, kako kaže, ne može propasti i koja će uspjeti upravo zbog svoje prepoznatljivosti, oznake kvalitete, izdvajanje od konkurencije, ali i rasta količine.

Ovaj uspješan projekt koji služi na dobrobit cijelog ličkog kraja pozdravio je i potpredsjednik Vlade,  ministar Oleg Butković.

Lički krumpir je registriran i zaštićen na zajedničkom tržištu EU, gdje je dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla u rujnu 2015. godine. Okus Ličkog krumpira je specifičan – brašnast, odnosno prhak upravo radi većeg postotka suhe tvari koji je, zbog specifične klime područja Like još izraženiji, te čini Lički krumpir posebnijim u odnosu na krumpire proizvedene u drugim područjima.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content