Otvoreno skladište krumpira Agrovelebit d.o.o.

DSCN2472

Poduzeće Agrovelebit d.o.o. danas je otvorilo rekonstruirano skladište krumpira u Senjskoj ulici u Gospiću.

Ovo poduzeće osnovano je još 2013. godine na području općine Lovinac s ciljem pokretanja dohodovne poljoprivredne proizvodnje, prije svega Ličkog krumpira kao autohtonog proizvoda zaštićenog oznakom zemljopisnog podrijetla, te sjemenskog krumpira i kupusa. Poduzeće je osnovano inicijalnim sredstvima općine Lovinac u čijem je većinskom vlasništvu bilo do početka 2015. godine kada je poduzeće dokapitalizirano i privatizirano. 

Činjenica je da je poduzeće Agrovelebit trenutno u Lici jedini certificirani proizvođač Ličkog krumpira koji može ponuditi značajnije količine za tržište, ali ih i adekvatno zapakirati zadovoljavajući moderne standarde trženja, a sve to uz zaštitu koja otklanja ilegalnu konkurenciju (one koji prodaju krumpir pod lički).

Današnjem otvorenju skladišta Agrovelebita prisustvovali su potpredsjednik vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry sa suradnicima, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić,  načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić i mnogi drugi uzvanici.

Dobrodošlicu nazočnima uputio je direktor poduzeća Agrovelebit d.o.o. Nikola Vidaković. Zahvalio je udjeličarima i partnerima poduzeća Agrovelebit koji su u svim ključnim trenutcima podržali rad poduzeća. Također zahvalio je i svim kupcima i dobavljačima kao i vrijednim zaposlenicima Agrovelebita koji su i u teškim trenucima imali vjere u opstanak i uspjeh poduzeća.

Za rekonstrukciju skladišta zahvalio je Ministarstvu poljoprivrede na čelu s ministricom Vučković koji su omogućili ovakvo moderno skladište s ciljem opstanka proizvodnje krumpira na ovom području. Projekt rekonstrukcije skladišta proveden je u partnerstvu s Poljoprivrednim obrtom Oranica iz Oštarija, a financiran je temeljem Natječaja iz mjere 4- provedba tipa operacije 4.1.1. „Rekonstruiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir.

Također, prisutnima se obratila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković govoreći o našim najvrjednijim resursima-šumskim i poljoprivrednim, osvrnuvši se posebno na revitalizaciju proizvodnje krumpira na području Ličko-senjske županije. Riječi zahvale uputila je svim inicijatorima ovog projekta koji su stvorili tvrtku koja, kako kaže, ne može propasti i koja će uspjeti upravo zbog svoje prepoznatljivosti, oznake kvalitete, izdvajanje od konkurencije, ali i rasta količine.

Ovaj uspješan projekt koji služi na dobrobit cijelog ličkog kraja pozdravio je i potpredsjednik Vlade,  ministar Oleg Butković.

Lički krumpir je registriran i zaštićen na zajedničkom tržištu EU, gdje je dobio oznaku izvornosti i zemljopisnog podrijetla u rujnu 2015. godine. Okus Ličkog krumpira je specifičan – brašnast, odnosno prhak upravo radi većeg postotka suhe tvari koji je, zbog specifične klime područja Like još izraženiji, te čini Lički krumpir posebnijim u odnosu na krumpire proizvedene u drugim područjima.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content