Potpisan ugovor o osnivanju prava građenja za izgradnju centralnog skladišta HGSS-a

IMG_9120

U uredu gradonačelnika potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja na nekretnini u vlasništvu Grada Gospića ukupne površine 2.606 metara kvadratnih u svrhu izgradnje centralnog skladišta HGSS-a. Ugovor su potpisali u ime Grada Gospića gradonačelnik Karlo Starčević i u ime Hrvatske gorske službe spašavanja pročelnik Josip Brozičević. Naime, Hrvatska gorska služba spašavanja ima potrebu za izgradnjom centralnog skladišta u kojem bi se skladištila oprema koja se koristi u velikim akcijama traganja i spašavanja, velikim nesrećama i prirodnim katastrofama i to poglavito u vidu zapovjednih vozila,plovila, logističkih prikolica, logističke opreme (bazni šatori, generatori električne energije većeg kapaciteta, tehničke osobne i zajedničke opreme, sustavi za upravljanje pitkom i sivom vodom, kutije za prijevoz opreme, sustavi za grijanje i hlađenje šatora, sanitarije, sustav napredne radio komunikacije u RH i van RH, rasvjetna tijela) i druga oprema koja se koristi u spašavanju.

Izgradnja skladišta će se ostvariti kroz novi strateški projekt naziva Jačanje stručnih tijela HGSS-a za odgovor na katastrofe- Sigurna.HR2. Sufinanciranje projekta će se ostvariti kroz novo programsko razdoblje EU fondova, Program Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. Procijenjena vrijednost je oko 664.000,00 eura.  

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content