Preminuo je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića i bivši župan Ličko-senjske županije

milan-kolic

U 59. godini života napustio nas je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića u četiri mandata i bivši župan Ličko-senjske županije.

Milan Kolić rođen je 25. ožujka 1964. godine u Gospiću. Osnovnu i srednju školu završio je u Gospiću, a stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Milan Kolić bio je oženjen, otac troje djece. Od 1991.godine kao dragovoljac  Domovinskog rata aktivno se uključio u obranu Gospića u sastavu MUP-a RH.

Od 1993. do 1997.godine bio je pripadnik 9. gardijske brigade  «Vukovi « gdje je obavljao dužnosti pomoćnika zapovjednika brigade za PD. Odlikovan je sa više vojnih odličja.

Kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice 1997., 2001., 2005. i 2009. godine na lokalnim izborima izabran je za gradonačelnika Grada Gospića, a 2013. za župana Ličko-senjske županije.

Uz sve navedeno, Milan Kolić bio je prije svega čovjek, omiljen i cijenjen među građanima i kao takav ostat će u našim sjećanjima kao vrlo susretljiv, dobrodušan, vrijedan i marljiv čovjek koji je volio svoj Gospić, u  kojem je živio i vrijedno i neumorno radio.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za Grad Gospić,  čijem razvoju je u teškim vremenima nakon Domovinskog rata dao nemjerljiv doprinos.

Obitelji Kolić upućujemo izraze duboke sućuti.

Komemoracija za Milana Kolića održat će se u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ Gospić u petak 6. siječnja 2023. s početkom u 11:00 sati, a posljednji ispraćaj na Groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću 6. siječnja 2023. u 14:00 sati.

Svi koji to žele, svoju sućut mogu izraziti upisom u Knjigu žalosti koja će biti izložena u petak 6. siječnja 2023. od 08:00 sati u predvorju Pučkog  otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

22. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA GOSPIĆA

6. lipnja 2023. godine održana je 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospićana kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Odluka o donošenju VIII. izmjena i

Skip to content