Proljetni praznici – avantura za sve

ZimskaPustolovina-0873

U Velikom Žitniku mladi iz sustava socijalne skrbi pohađaju program iskustvenog učenja u prirodi po svjetski poznatoj OutwardBound metodi.

Program će se održati od 11 do 17. travnja 2023 godine. Na ovom programu polaznici će imati priliku naučiti mnoge vještine te se okušati u mnogim aktivnostima u prirodi pod budim okom iskusnih instruktora. Program se odvija u šumama i gorama na širem području Gospića.

Ovo je već 3. godina provedbe projekta pod nazivom „OutwardBound u službi zajednice 2020 – 2023“ uz potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji je pokrenut kako bi i djeca iz sustava socijalne skrbi dobila pristup kvalitetnim edukativnim sadržajima.

Programi poput ovog se provode u sličnim školama po cijelom svijetu. Hrvatska škola OutwardBound dio je međunarodne mreže OutwardBound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi.

Sudjelujući u programima djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe i svoj okoliš, razviti ljubav prema prirodi i boravku na otvorenom. Same aktivnosti kod djece i mladih potiču  samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i vodstva i time ih pripremaju za buduće životne izazove.

Ukoliko ih vidite mahnite im i podržite ih da ustraju jer Outward Bound program je za njih novo i često vrlo intenzivno iskustvo. 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Kino Korzo

ABIGAIL – 17. I 18.05.2024. – 20,30 SATI IZVORNO IME: Abigail  ⑮Redatelj: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler GillettGlumci:Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin

Skip to content