Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu

slika

Povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara dana 7. prosinca 2023. godine u Osnovnoj školi dr. Jure Turića, Osnovnoj školi dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana Lički Osik proveden je Program Školski medni dana s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu.

Program se provodio u prvim razredima osnovnih škola  kojima je grad Gospić osnivač i ukupno je podijeljeno 115 teglica meda koje su pakirane u Nacionalnu staklenku volumena 370 ml, a u cilju educiranja djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača. 

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i namijenjen je učenicima prvih razreda na području cijele Republike Hrvatske, Program provodi Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content