Tesla Power of Lights i ove godine oduševio publiku

TESLA-POWER-OF-LIGHTS_DALMATINO-26

Proteklog vikenda, povodom 167. godišnjice rođenja Nikole Tesle, održana je prava rođendanska proslava dostojna ovoga genija. Izmjenjivalo se mnoštvo raznovrsnih i atraktivnih sadržaja od sportskih, kulturnih, umjetničkih, edukativnih i zabavnih namijenjenih i djeci, ali i odraslima. Sve ove sadržaje pripremili su Grad Gospić, Turistička zajednica Grada Gospića, Muzej Like Gospić- Memorijalni centar Nikola Tesla i Kulturno Informativni Centar Gospić.

Tako su djeca uživala u nešto drugačijoj i neobičnoj  kreativnoj predstavi “Krijesnice”, kroz koju su se mogli poigrati svjetlosnim efektima, ali i u šetnji Gospićem s Teslom koji ih je upoznavao sa svojim životom i radom. Večer se nastavila vatrenim i atraktivnim nastupom i radionicom efektne cirkuske vještine poi. Održan je i kviz znanja o Tesli, a nakon toga publika je uživala u elektronskoj glazbi.

Održana je i utrka Lika Night Run, a nakon utrke uslijedio je koncert grupe Dalmatino uz pratnju interaktivne igre svjetla uz lasersku harfu, labirint i laser show, što je posebno oduševilo gospićku publiku.

Isto tako, Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu pripremio je okrugli stol na temu:“Tesla – čovjek ljudskih osobina”, a prisutni su se mogli okušati u karambol-bilijaru s Teslom, a navečer uživati u glazbeno-scenskoj predstavi Janeza Dovča, predstavnika Nikola Tesla networka.

Program Tesla Power of Lights oduševio je mnoge, Gospićane, ali i one koji su Liku odabrali za ljetni odmor i ponovno podsjetio na činjenicu da je ovdje rođen jedan od najvećih svjetskih genija- Nikola Tesla.

Najljepše prizore proslave pogledajte u foto galeriji.

Šetnja s Teslom

Kreativna predstava “Krijesnice”

Nastup grupe Dalmatino i interaktivne igre svjetla

Partija biljara s Teslom u MC Nikola Tesla, Smiljan

Glazbeno-scenska predstava Janeza Dovča

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content