U gospićkim školama za sve učenike besplatna prehrana

Prehrana

Prošli tjedan u prostorijama Gradske uprave Grada Gospića održan je sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je Grad Gospić osnivač na temu besplatne prehrane učenika.

Odlukom Vlade o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodište školske godine 2022./2023., svi gospićki osnovnoškolci imaju osiguran jedan besplatni obrok.

Grad Gospić, kao osnivač, izvijestio je ravnatelje osnovnih škola o njihovim obvezama, a osobito o obvezi informiranja zaposlenika škole, učenika i roditelja o mogućnostima organizacije prehrane te o načinu realizacije Odluke.

Prehrana je, kao i dosada, organizirana u svim osnovnim školama kojima je Grad Gospić osnivač te je za sve učenike osiguran obrok sukladno propisanim Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi.  U kuhinji Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću kuhaju se i odvoze obroci za učenike Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac, što je već i inače uhodana praksa.

Za učenike Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik osiguran je također kuhani obrok koji se priprema u školskoj kuhinji.

Drugim riječima, u sve tri škole osigurani su svi potrebni preduvjeti za provedbu Odluke Vlade.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavljat će sredstva za financiranje, odnosno sufinanciranje prehrane na račun osnivača, a osnivač će ih dostaviti školama.

Grad Gospić inače u svim svojim školama već uspješno provodi projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 7“ koji je usmjeren na ublažavanje dječjeg siromaštva i to u vidu osiguravanja besplatne prehrane za 273 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića.

Osiguravanje jednakih uvjeta za sve učenike podjelom besplatnog obroka svim osnovnoškolcima osiguravanjem jednakih uvjeta za sve učenike, doprinosi se povećanju kvalitete života, kao i smanjenju rizika od socijalne isključenosti.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Kino Korzo

ABIGAIL – 17. I 18.05.2024. – 20,30 SATI IZVORNO IME: Abigail  ⑮Redatelj: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler GillettGlumci:Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin

Skip to content