Učenike dočekali udžbenici, ali i drugi obrazovni materijal

ucenike-docekali-udzbenici

Nakon ljetnih praznika učenici s područja Grada Gospića kao i u ostatku Hrvatske  vraćaju se u školske klupe. U osnovne škole s područja Grada Gospića ove je godine ukupno u klupe sjelo 939 učenika.

Grad Gospić je za osnovnoškolce sa svog područja i ove godine osigurao sredstva za  „drugi obrazovni materijal“, odnosno za radne bilježnice za sve učenike prvih razreda,  likovne mape  za sve učenike od prvog do osmog razreda  te tehničke kutije  za učenike od petog do osmog razreda.   Kako bi se rasteretili roditelji i kako bi se obiteljima s područja Grada Gospića financijski olakšalo obrazovanje djece Grad Gospić već nekoliko godina financira “drugi obrazovni materijal”, odnosno, nabavu školskog pribora za koju je za školsku godinu 2023./2024. utrošeno 22.154,90 eura.

“Sav materijal kojeg smo ranije pripremili s našim osnovnim školama učenike je  dočekao na školskim klupama, zajedno sa udžbenicima.  Obzirom da su sredstva za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih škola već osigurana u državnom proračunu, ovu gestu Grada Gospića smatram dodatnim doprinosom kojim rasterećujemo roditelje velikih troškova obrazovanja i tako ćemo raditi i u budućnosti” – istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i svim učenicima poželjela sretnu i uspješnu  školsku godinu.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content