Uoči blagdana Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i preminule sugrađane

Polaganje_vijenaca-8

Uoči blagdana Svih svetih, uz vojne počasti i mirozov,  položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje, civilne žrtve Domovinskog rata i sve preminule sugrađane  podno  Spomen  križa u Gradskom groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću.

Uz izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, zatim Ličko-senjske županije te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vijenac su za sve preminule u ime Grada Gospića položili i svijeće zapalili zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunići i direktor Komunalca Gospić Milan Mataija.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća molitvu odrješenja  predvodio je  velečasni Josip Šimatović, čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, a potom je služena sveta misa u Samostanu Presvetog Srca Isusova  klauzurnih  sestara karmelićanki.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Božićni koncert Pučkih pivača KBF-a

“Jedna za blago, jedna za narod, jedna za žito” Na drugu nedjelju došašća, 10. prosinca 2023. godine, u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću,

Skip to content