Započinje dugoočekivana rekonstrukcija sustava vodoopskrbe na području Grada Gospića

IMG-2867

Važan ugovor o početku radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog sustava potpisan je između Usluge d.o.o. i izvođača radova Monter – strojarske montaže d.d.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.513.791,25 eura bez PDV-a, a ukupna vrijednost usluge stručnog nadzora iznosi 55.834,00 eura bez PDV-a.

Finalnom realizacijom ovog projekta značajno će se povećati efikasnost sustava javne vodoopskrbe, obzirom da će na skoro 8 kilometara distributivne mreže, ali i oko 5 kilometara priključnih cjevovoda koji se rekonstruiraju, biti otklonjeni mnogi kvarovi koji su detektirani, a koji generiraju značajan udio trenutnih gubitaka na mreži.

Projekt izravno utječe na 5.000 priključenih stanovnika naselja Gospić koji će imati pristup poboljšanoj vodoopskrbi, a posredno će utjecati i na sve priključene stanovnike kojih ima 14.500 jer će smanjenje gubitaka popraviti hidrauličke parametre u cijelom sustavu. Realizacijom projekta omogućit će se i dostupnosti sigurne vode za piće građanima na ruralnim, brdskim i demografski ugroženim područjima, pridonijet će kvaliteti i sigurnosti vodoopskrbe u urbanim područjima  te smanjenju gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.

Uvođenje u posao bit će u ponedjeljak 4. rujna 2023. godine od kada počinje teći i rok od 18 mjeseci unutar kojega bi svi ugovoreni radovi trebali biti završeni.

Projekt je financiran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, sredstvima Hrvatskih voda te sredstvima društva Usluga d.o.o.

U ime izvođača radova ugovor je potpisao član uprave ove tvrtke Dejan Rokić, dipl. ing. stroj, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i inženjer gradilišta Damir Mikec, dipl. ing. stroj.

Nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Sedra consulting d.o.o., u čije ime je ugovor potpisao direktor Vladimir Majer mag. ing. aedif.

Sastanku je prisustvovala i Jelena Matić, mag. ing. aedif., voditeljica projekta ispred Posredničkog tijela razine 2 od strane Hrvatskih voda te stručne službe Usluge d.o.o., Mile Uremović, dipl. ing. stroj. – tehnički direktor, te Goran Domazet, ing. građ. i Matej Udiljak, mag. ing. aedif. – voditelji razvoja.

Direktor Usluge d.o.o., Dario Radošević, dipl. ing. građ. iznimno je zadovoljan potpisivanjem ugovora kao i početkom radova koji će uvelike poboljšati razinu kvalitete vodoopskrbe stanovništva na području Grada Gospića. „Ovim putem pozivam sve građane da imaju razumijevanja i strpljenja za vrijeme izvođenja radova, obzirom da se svi radovi izvode u centru grada pa je za očekivati i povremene zastoje u prometu.  Ističem kako, bez obzira na moguću buku i prašinu koja bi za vrijeme radova mogla smetati stanovnicima, svi zajedno imamo itekako razloga biti zadovoljni jer možemo reći da napokon započinjemo s radovima na rekonstrukciji cjevovoda koji je na nekim dionicama star skoro 130 godina pa su ovi radovi neodgodivi, a slobodno mogu reći da na žalost i kasne nekoliko desetljeća“ – istaknuo je direktor Usluge d.o.o. Dario Radošević.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content