Grad Gospić kreće s realizacijom projekta „Zaželi“

20240423_131734

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnik Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je ugovor za projekt  Zaželi – prevencija institucionalizacije na području Gospića i Lovinca ukupne vrijednosti 1.485.000,00 eura, čime uskoro kreće realizacija projekta.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Udrugom „Dobra vremena“ iz Sv. Roka.

Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 198 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Gospića i Lovinca.

Implementacijom ovog projekta zaposlit će se 33 pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, pratit će se i kontrolirati izvršene usluge, podijeliti paketi potrepština, te zaposliti voditelj projekta.

Projekt će se provoditi na području Grada Gospića i Općine Lovinac , a svi korisnici na vrijeme će biti informirani kako se prijaviti za program Zaželi.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content