LIKA QUALITY RADIONICA

likadestination_likaquality_480_360_80_s_c1

Više od 5 godina kroz jedinstveni lički regionalni sustav kvalitete hrane, pića i suvenira – Lika Quality brendira se destinacija Lika kao vrhunska gastro destinacija. Lika Quality sustav okuplja 68 proizvođača i 179 proizvoda proizvedenih upravo na području destinacije Lika.

Da bi neki proizvod nosio oznaku Lika Quality mora biti lokalnog podrijetla odnosno s područja destinacije Lika (koja obuhvaća područja: Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Otočac, Perušić, Plaški, Plitvička Jezera, Rakovica, Saborsko, Senj, Udbina i Vrhovine). Osim toga, proizvođači moraju biti registrirani sukladno svim zakonskim propisima i proizvodi moraju biti zakonski i zdravstveno (primjenjivo za hranu i piće) ispravni.

Jedinstvenost i kvaliteta Lika Quality sustava prepoznata je i na svjetskom nivou kada je međunarodna zaklada Green Destination 2020. godine uvrstila destinaciju Lika na popis TOP 100 zelenih održivih destinacija svijeta. Osim toga, sustav Lika Quality odabran je među 15 najboljih primjera održivog razvoja u svijetu!

Kako bi uključili nove proizvode i proizvođače te proširili ponudu, novi Javni poziv bit će objavljen 11. travnja 2023. i otvoren do 15. svibnja 2023. U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja o uvjetima i kriterijima certificiranja, Klaster Lika Destination organizira informativnu online radionicu koja će se održati u srijedu, 5. travnja s početkom u 11 sati putem Zoom platforme na poveznici ovdje.

Moguće je unaprijed se prijaviti putem obrasca dostupnog na poveznici ovdje, nakon čega ćete na svoju e-mail adresu dobiti gore navedenu pozivnicu za Zoom radionicu te podsjetnik o održavanju.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Klaster Lika Destination na info@lika-destination.hr ili na broj 053647042.

Najava za raspisivanje 6. Javnog poziva za iskazivanje interesa  za korištenje Znaka Lika Quality
Lika destination logo
Lika quality logo

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

HEP- OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića  da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti slijedeće ulice: Budačka

Skip to content