Održane Plazma sportske igre mladih

IMG_1840

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održan je veliki sportsko-edukativni dan-Plazma sportske igre mladih. Djeca nižih razreda OŠ Dr. Jure Turića imala su se priliku natjecati u graničaru i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se u srpnju održati u Rijeci. 

Svečani program Dana sporta započeo je paljenjem baklje i i prigodnim obraćanjima uzvanika, nakon čega je uslijedilo natjecanje.

Danas se u dvorani moglo vidjeti kako je sport puno više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Ove godine uvedena je i  posebna nagrada za najbolju navijačku ekipu, naglašavajući pritom značaj pozitivnog navijanja i primjerenog sportskog ponašanja.

Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.  Sudeći po iznimno pozitivnoj atmosferi i veselom raspoloženju sudionika Plazma Sportske igre mladih jedna su od najuspješnijih  i najvećih sportsko amaterskih manifestacija.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content