Otvorena 25. “Jesen u Lici”

IMG_5248-1

Danas je u Gospiću na Trgu Stjepana Radića otvorena 25. jubilarna manifestacija „Jesen u Lici“. Otvorenju su uz gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te brojni predstavnici gradova i županija Republike Hrvatske. Na početku programa nazočne je pozdravio gradonačelnik Karlo Starčević koji se zahvalio svim posjetiteljima i uzvanicima koji su danas uveličali 25. po redu Jesen u Lici te istaknuo: „Briga o strateškoj proizvodnji u ruralnim prostorima bi se trebala poboljšati.“

Gradonačelnik se dotaknuo i Zakona o poticaju za kojeg smatra kako bi trebao poticati proizvodnju u punom smislu te riječi: „Svake godine imamo sve više i više poticajnih sredstava i možemo zahvaliti Vladi Republike Hrvatske koja je osigurala ta sredstva, ali nažalost imamo sve manje proizvodnje hrane“ – zaključio je Gradonačelnik.

Uzvanicima i posjetiteljima nakon toga obratio se i domaćin,  župan LSŽ, Ernest Petry,  ministrica Marija Vučković, ministar Tomo Medved, dok je manifestaciju otvorio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Župan Petry zaželio je dobrodošlicu svim prisutnima, a u svojem govoru je istaknuo: „Ovih 5000 km2 čiste ljepote, koja je nama Ličanima zavičaj, srce je Hrvatske i test svih njenih politika.“

Na 25.-oj  “Jeseni u Lici” izlaže 350 izlagača, a izložba je otvorena od 10 do 20h prva dva dana, dok je u nedjelju 1. listopada, trećeg i završnog dana otvorena od 10h do 17h. Na kraju prvog dana izložbe, večeras u 20h, na Trgu Stjepana Radića održat će se Prvi festival tamburaške, zabavne i pop glazbe „Lika Fest“. Na zatvaranju drugog dana izložbe u 19:30 održat će se Županijski izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta i večer dodjele nagrada. Za vrijeme trajanja manifestacije Jesen u Lici nastupiti će brojna kulturno umjetnička društva i pjevačke skupine. Osim na Trgu program će se održavati i na Stočnom sajmištu Gospić u Smiljanskoj ulici.

Tekst i fotografije: Radio Gospić

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content