Uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Lički Osik izvan funkcije zbog radova

Amtrak Coast Starlight Train at Sunset Time.

Zbog završnih radova na ugradnji elektroničkoga signalno-sigurnosnog uređaja u kolodvoru Gospić uređaj za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza Lički Osik (državna cesta 25) na Kulskoj cesti u Ličkome Osiku bit će izvan funkcije regulacije prometa od srijede 21. svibnja 2024. u 8 sati pa do kraja srpnja.

Kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu, do završetka radova i puštanja uređaja u rad postupa se prema Pravilniku o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom. To znači da je strojovođa obvezan prije navedenoga željezničko-cestovnog prijelaza zaustaviti vlak i nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko prijelaza, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko prijelaza te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom. Pritom strojovođa mora u više navrata signalnim znakom »Pazi« upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka, odnosno mora potrubiti.

Molimo sudionike u cestovnome prometu i stanovnike okolnog područja za oprez, strpljenje i razumijevanje.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content