Europe Goes Local – Grad Gospić u najvećem europskom projektu za mlade

EGL

Grad Gospić svjestan da su mladi sadašnjost i da znaju što hoće priključio se najvećem europskom projektu u području rada s mladima Europe Goes Local koji, uz financijsku potporu Erasmus+ programa, provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Cilj projekta je podići kvalitetu rada s mladima, posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini, predstavnika jedinica regionalne i lokalne samouprave te osoba aktivnih u radu s mladima stoga je i prijavljen na inicijativu ravnateljice Strukovne škole Gospić gđe. Barbare Tomljenović Jurković.

Agencija za mobilnost pružit će mogućnost stručnog usavršavanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini o radu s mladima te o ulozi i načinu na koji gradovi mogu podržati mlade i rad s mladima u svojim lokalnim zajednicama.

Treningom “Rad s mladima na lokalnoj razini” prošli tjedan započele su prve edukacije, te Grad Gospić stručno osnažen kreće sa prvim aktivnostima sukladno izrađenom Individualnom planu. Ispred Grada Gospića predstavnica je Nikolina Tonković Čorak, te je sa još 15 predstavnika gradova iz svih krajeva Hrvatske educirana o ulozi jedinica lokalne samouprave u stvaranju poticajnog okruženja za mlade.

Uz potporu dodijeljenog mentora Grad Gospić idućih godinu dana provoditi će aktivnosti kojima će unaprijediti postojeći sustav podrške mladima u svojoj lokalnoj zajednici. Provođenjem ankete spoznat će se potrebe i želje mladih te će se u skladu s mogućnostima pokušat provest njihove ideje.

U ovom projektu, Grad Gospić je u društvu s gradovima: Belišće, Crikvenica, Donja Stubica, Čakovec, Koprivnica, Križevci, Opatija, Ploče, Pula, Slatina, Šibenik, Umag, Vinkovci, Vrgorac i Zagreb.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content