Gospić dobio sredstva za sanaciju divljeg odlagališta

divlje odlagalište

Gradu Gospiću dodijeljena su sredstva u visini od 83.478,39 EUR za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš, tzv. divlja odlagališta.

Grad Gospić prijavio se na Javni poziv za neposredno su/financiranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš (tzv. „divlja odlagališta“) koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem uklanjanja divljih odlagališta otpada na dvije gradske lokacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 104.347,99 EUR, od čega 80% sufinancira FZOEU, a ostatak Grad Gospić vlastitim sredstvima.

Dodijeljenim sredstvima, Grad će sanirati dio divljih odlagališta na svome području. Ovim projektom izvest će se radovi na sanaciji “divljih odlagališta”, odnosno uklanjanju otpada odbačenog u okoliš na katastarskim česticama 606/48 i 606/49, k.o. Divoselo te poduzimanje mjera za sprječavanje ponovnog odbacivanja otpada na tim lokacijama (postavljanje oznaka i ograđivanje saniranih čestica), a u skladu sa Planom uklanjanja otpada odbačenog u okoliš. Na česticama koje su u obuhvatu projekta planirana je izgradnja pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta za građevinski otpad.

Ovom prilikom pozivam naše sugrađane na veću odgovornost, da na primjeren način odlažu otpad tamo gdje mu je i mjesto te koriste besplatno reciklažno dvorište. Žalosno je što novac kojeg smo mogli puno bolje uložiti moramo ulagati u sanaciju divljih odlagališta zbog nekolicine neodgovornih građana. Štetu koju ovakvim ponašanjem neodgovorni pojedinci čine, čine cijeloj zajednici, a time i sebi samima.“, dodala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content