Gradu Gospiću kao partneru na projektu odobrena sredstva za Projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar“

PHOTO-2022-08-29-14-47-07

U sklopu Poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“, odobrenje za financiranje dobio je Projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar“, a financira se iz programa EGP (Europski gospodarski pojas) financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021.

Grad Gospić uz Ličko–senjsku županiju, Javnu ustanovu Razvojnu agenciju LSŽ LIRA, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, International Development Norway (IDN), Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Visoko učilište Algebra, Osnovnu školu Kostrena, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja partner je na projektu dok je nositelj projekta Splitsko-dalmatinska županija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.768.125,81 kuna, dok Grad Gospić za provedbu aktivnosti ima na raspolaganju 107.927,03 kuna.  Kroz projekt je predviđena uspostava regionalnog znanstvenog centra sa sjedištem u Splitu te s podružnicom u Gospiću u kojemu će biti uređen Teslin laboratorij, kao i prostor za druge aktivnosti namijenjene izobrazbi učenika svih uzrasta.

Projekt je namijenjen učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim školama, s naglaskom na učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, pri čemu se misli na potencijalno darovite i visoko motivirane učenike te učenike s poteškoćama. Osim njih, koristi od sudjelovanja u projektu imati će i drugi stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika.

Projektom se žele ojačati kapaciteti institucija osnovno školskog obrazovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji i gravitirajućih područja s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika. Ovaj projekt će imati veliki značaj za Grad koji će napokon dobiti svoj centar, što smatramo kapitalnim iskorakom u razvoju našeg grada i županije.

Sažetak projekta

Projektom se žele pojačati kapaciteti osnovnih škola u SDŽ, LSŽ i gravitirajućih područjima s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika. Kroz projekt je predviđena uspostava regionalnog znanstvenog centra (RZC) sa sjedištem u SDŽ (Split) i podružnicom u LSŽ (Gospić)

https://izvrsna.hr/jadranski/

Koordinator projektnih aktivnosti za Grad Gospić

Nikolina Tonković Čorak, mag. oec.
Kontakt: +385 53 658 103
e-mail: nina@gospic.hr

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

37. sjednica Gradskog vijeća

REPUBLIKA HRVATSKALIČKO-SENJSKA ŽUPANIJAGRAD GOSPIĆGRADSKO VIJEĆEKLASA: 024-01/24-01/12URBROJ: 2125-1-01-24-01Gospić, 10. srpnja 2024. godine   Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09,

Skip to content