Gradu Gospiću kao partneru na projektu odobrena sredstva za Projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar“

PHOTO-2022-08-29-14-47-07

U sklopu Poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“, odobrenje za financiranje dobio je Projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar“, a financira se iz programa EGP (Europski gospodarski pojas) financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021.

Grad Gospić uz Ličko–senjsku županiju, Javnu ustanovu Razvojnu agenciju LSŽ LIRA, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, International Development Norway (IDN), Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Visoko učilište Algebra, Osnovnu školu Kostrena, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja partner je na projektu dok je nositelj projekta Splitsko-dalmatinska županija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.768.125,81 kuna, dok Grad Gospić za provedbu aktivnosti ima na raspolaganju 107.927,03 kuna.  Kroz projekt je predviđena uspostava regionalnog znanstvenog centra sa sjedištem u Splitu te s podružnicom u Gospiću u kojemu će biti uređen Teslin laboratorij, kao i prostor za druge aktivnosti namijenjene izobrazbi učenika svih uzrasta.

Projekt je namijenjen učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim školama, s naglaskom na učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, pri čemu se misli na potencijalno darovite i visoko motivirane učenike te učenike s poteškoćama. Osim njih, koristi od sudjelovanja u projektu imati će i drugi stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika.

Projektom se žele ojačati kapaciteti institucija osnovno školskog obrazovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji i gravitirajućih područja s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika. Ovaj projekt će imati veliki značaj za Grad koji će napokon dobiti svoj centar, što smatramo kapitalnim iskorakom u razvoju našeg grada i županije.

Sažetak projekta

Projektom se žele pojačati kapaciteti osnovnih škola u SDŽ, LSŽ i gravitirajućih područjima s ciljem poboljšanja STEM vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika. Kroz projekt je predviđena uspostava regionalnog znanstvenog centra (RZC) sa sjedištem u SDŽ (Split) i podružnicom u LSŽ (Gospić)

https://izvrsna.hr/jadranski/

Koordinator projektnih aktivnosti za Grad Gospić

Nikolina Tonković Čorak, mag. oec.
Kontakt: +385 53 658 103
e-mail: nina@gospic.hr

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content