Čitanjem-do-uključivog-društva_750x500

Radost čitanja

Projekt “Radost čitanja” prijavljen je na poziv Ministarstva kulture i medija „Čitanjem do uključivog društva“, a u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020.

Nakon provedene ocjene kvalitete ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluku o financiranju projekta kojom su Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić i partneru Gradu Gospiću odobrena sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 3.788.312,24 kn uz stopu vlastitog sufinanciranja od 37,3341121%.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost pripadnika ciljnih skupina kroz razvoj i jačanje čitalačke pismenosti na području Ličko-senjske županije nabavom i opremanjem bibliobusa te povećanjem dostupnosti materijala i aktivnosti kojima se razvijaju i potiču čitalačke kompetencije.

Projektne aktivnosti su iznimno bitne za područje Ličko-senjske županije koja po posljednjem popisu stanovništva ima 50.927 stanovnika na površini od 5.353 km2, a na čijem području trenutno ne postoji usluga pokretne knjižnice te je dostupnost knjižne građe vrlo ograničena ponajviše iz razloga slabo razvijenog javnog prijevoza i velikog broja kućanstava sa staračkim stanovništvom.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima financirat će se nabava i opremanje bibliobusa, kako bi knjiga i književnost bila dostupna, zatim priprema i provedba aktivnosti poticanja čitanja za pripadnike ranjivih skupina te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content