Svečano uručeni ugovori Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Bic.infra.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je danas ugovore korisnicima iz Ličko-senjske županije u vrijednosti od 633.601,00 eura, a među njima i Gradu Gospiću.

Radi se o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju na temelju nacionalnih poziva MRRFEU-a te NPOO poziva „Priprema projektno tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.

Gradu Gospiću uručen je ugovor za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za uređenje i izgradnju biciklističke infrastrukture na području Gospića. Projekt je vrijedan 152.589,75 eura, od čega Ministarstvo sufinancira sa 137.330,78 eura, a Grad Gospić sa 15.258,97 eura.

Ovim sredstvima bit će izrađena projektno-tehnička dokumentacija za uređenje i izgradnju 100 km biciklističkih prometnica sukladno Pravilniku o biciklističkoj infrastrukturi.

Trenutno stanje biciklističke infrastrukture u gradu Gospiću neadekvatno je i za bicikliste i za pješake te nije u skladu sa Pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi. Zbog dosadašnjeg načina planiranja i izgradnje biciklističke infrastrukture biciklistički promet je u nepovoljnom položaju u odnosu na motorni i pješački promet. Porastom broja biciklista i cikloturista na području Gospića, uočena je potreba za boljom biciklističkom infrastrukturom.

Unaprjeđenjem i razvojem biciklističke infrastrukture na području grada utjecalo bi se na promociju cikloturizma, ali i bicikla kao sigurnog prijevoznog sredstva.

Projektno-tehnička dokumentacija neophodna je za realizaciju i implementaciju projekta koji obuhvaća trasu: Jasikovačka ulica od ulaza u šumu Jasikovac, trg Stjepana Radića Gospić, Bužim, Kalinovača, Štirovača, Oteš, Klanac, Smiljan. Zahvati se jednim dijelom odnose na rekonstrukciju biciklističkih prometnica, a drugim na izgradnju novih. Planirana su i odmorišta opremljena u skladu s energetski učinkovitim kriterijima i održivim upravljanjem okolišem.

Iz NPOO poziva „Priprema projektno tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ Gradu su dodijeljena sredstva za 2 projekta. Ugovor o sufinanciranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za Centar za zaštitu i spašavanje Grada Gospića potpisan je u lipnju ove godine. Vrijednost ovog projekta iznosi 107.289,80 eura, od čega je 96.560,82 eura bespovratnih sredstava.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

37. sjednica Gradskog vijeća

REPUBLIKA HRVATSKALIČKO-SENJSKA ŽUPANIJAGRAD GOSPIĆGRADSKO VIJEĆEKLASA: 024-01/24-01/12URBROJ: 2125-1-01-24-01Gospić, 10. srpnja 2024. godine   Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 7/09,

Skip to content