Turistička zajednica Grada Gospića organizirala je dvodnevnu edukaciju namijenjenu lokalnim ugostiteljima. Jučer je edukacija održana u Kulturno Informativnom Centru, a predavanje na temu „Sigurnost hrane“ održao je mag. ing. specijalizant kontrole kvalitete hrane Joško Bekavac.
“Od ideje do zalogaja“ tema je koju su predavanje održali chefovi Ivica Katić i Ivan Temšić koji smatra kako je iznimno važno koristiti autohtone lokalne namirnice, pružiti podršku lokalnim proizvođačima, malim OPG-ima i malim proizvođačima, a predavanje na temu „Vještine, kompetencije, sposobnost slastičara“ održala je chef Antonija Nikolić. Ivan Golac održao je predavanje na temu Gljive Like (tartuf i vrganj).
Danas je u novoopremljenom kabinetu Srednje strukovne škole Gospić upriličeno pravo kulinarsko osvježenje. Uvaženi chefovi nakon jučerašnjih predavanja danas su zajedno s učenicima pripremili vrlo zanimljiva jela spravljena od tradicionalnih lokalnih namirnica, upakiranih u modreno ruho.
Na jelovniku su se našli:
PREDJELO : Gnudi od ličke skute s tartufima
(Exquisitemasterchef Ivica Katić i Exquisitechef Ivan Temšić)
Sljubljivanje Ličkog sira škripavca s Istarskim uljem
(Exquisite chef Kristijan Matijević)
___________________________________________________________________________
GLAVNO JELO : Janjeći kotleti s domaćim medom i svježim začinskim biljem
Pave od ličkog krumpira, umak od šljiva i vina
(Exquisite master chef Ivica Katić i Exquisite chef Ivan Temšić)
___________________________________________________________________________
DESERT: Tart s kremom od ličke base, marinirane šljive u likeru od drijena
(Exquisite Pastry chef Antonija Nikolić)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6308-1024x683.jpg.pagespeed.ce._T3IONKCer.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6318-1024x683.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6339-1024x683.jpg)
Ova edukacija organizirana je s ciljem unaprjeđenja gastronomske ponude Grada Gospića, a tom se prilikom uzvanicima obratila direktorica Turističke zajednice Grada Gospića Maja Strilić istaknuvši kako je TZ Grada Gospića prepoznala potrebu za edukacijom lokalnih ugostitelja kako bi mogli proširivati i upotpunjavati ponudu u svojim restoranima te se zahvalila masterchefovima na dolasku u Gospić.
Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša istaknula je kako Grad Gospić prepoznaje turizam kao sve istaknutiju gospodarsku aktivnost te kako je ulaganje u sve aspekte turističke ponude jedna od osnovnih zadaća Grada Gospića.
Uzvanike su u ime domaćina Strukovne škole Gospić pozdravili župan Ličko – senjske županije Ernest Petry i ravnateljica škole Barbara Tomljenović.
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6249-683x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6293-683x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz4-1-768x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz6-768x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz5-1-498x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/TZ2-768x1024.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6281-1024x683.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6256-1024x683.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/IMG_6240-1024x683.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz3-1-1024x768.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz7-1024x512.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/tz8-1024x684.jpg)
![](https://gospic.hr/wp-content/uploads/2023/10/Od-ideje-do-zalogaja.png)