Obilježen Dan državnosti RH

DSCN2761

Danas je u Gospiću obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u spomen na dan kada je konstituiran prvi demokratski izabran višestranački Sabor 30. svibnja 1990. godine.  Svečano obilježavanje započelo je svetom misom u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio o. Marko Maglić. Nakon mise položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika  poginulim  hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, te kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca. Vijence su položili povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti

gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević i predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić, zatim župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić te izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Blagoslov i riječi molitve predvodio je o. Marko Maglić.


Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Koncert Željka Bebeka na Ličkom Osiku

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Grad Gospić poklanja koncert Željka Bebeka koji će se održati u nedjelju 04.

Skip to content