Grad Gospić i HNS zajednički financirali izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta na Balinovcu

IZGRADNJA-POMOCNOG-NOGOMETNOG-IGRALISTA-NA-BALINOVCU

Obilaskom gradilišta i simboličnom predajom travnjaka završena je II. faza radova na nogometnom igralištu s umjetnom travom na Balinovcu. Plaketu je od predsjednika HNS-a Marjana Kustića primio predsjednik NK Gospić 1991 Dario Radošević koji se u svom obraćanju zahvalio i HNS- u i Gradu Gospiću koji su zajedničkom suradnjom realizirali ovaj projekt i istaknuo kako će igralište koristiti i gospićkom nogometnom klubu kao i svima onima koji na njemu budu igrali nogomet.

Zadovoljavan  ishodom suradnje je i gradonačelnik Karlo Starčević istaknuvši kako je Grad Gospić uz pomoć HNS-a ostvario još jedan sportski infrastrukturni projekt koji dokazuje kako Grad Gospić kontinuirano ulaže u sportsku infrastrukturu. S nadom da će se suradnja s HNS-om nastaviti, a da će igralište ispuniti svoju namjenu i biti uvijek puno mladih nogometaša završio je svoje obraćanje gradonačelnik Starčević.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje igrališta je oko dva milijuna kuna od kojih su značajnija sredstva izdvojena iz proračuna HNS-a, dok je dio sredstava izdvojen iz proračuna Grada Gospića.  Predsjednik HNS-a Marijan Kustić pohvalio je Grad Gospić jer je prepoznao važnost ulaganja u sportske objekte te istaknuo da HNS-u Hrvatskoj otvara 19. stadion, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta za treniranje i uživanje djece na travnjacima.

Ovaj projekt ulazi u III. završnu fazu, nakon koje će i svečano biti otvoreno igralište i pušteno u rad i treninge s djecom, ali i otvoreno za odigravanje nogometnih utakmica. Završetak radova očekuje se sljedeće godine.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

Primopredaja dužnosti

Novoizabrani gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović i zamjenik gradonačelnika Ivica Kovačević stupili su danas na dužnost koju će obnašati sve do redovnih izbora 2025. godine. 

Skip to content