HKUD “Široka Kula” proslavio drugi nosač zvuka i 10 godina svog postojanja

IMG-20231202-WA0009

U Kulturno informativnom centru sinoć je HKUD “Široka Kula” svečano predstavilo svoj drugi nosač zvuka pod nazivom “Kulo naša, pjesmom sagrađena”, a ujedno i proslavilo 10. godina rada društva. 

Nosač zvuka “Kulo naša, pjesmom sagrađena” nastao je kao rezultat terenskih istraživanja starijih slojeva glazbeno-plesne tradicije Like. Sadrži zvučne zapise snimljene tijekom terenskih istraživanja od 2016. do 2021. godine, te popratnu knjižicu s detaljnim informacijama o repertoaru i dojmovima umirovljene Ladarice, Ane Kelin.

Prisutnima se na jučerašnjoj promociji obratila predsjednica društva Mandica Rukavina. Nakon uvodnog govora prikazan je video kojim je prezentiran presjek povijesti i rada HKUD “Široka Kula”. Terensko istraživanje i proces samog nastanka nosača zvuka okupljenima je predstavio tajnik društva Ivan Starčević koji je uz Ivana i Mateja Delača i provodio istraživanja na terenu.

Predstavnik Hrvatskog sabora kulture, Milan Ostović, uručio je diplome za 10-godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

U ime Grada Gospića predstavljanju je nazočila zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, a Ličko – senjsku županiju predstavljala je zamjenica župana Jasna Brkljačić.

HKUD “Široka Kula” jedno je od četiri kulturno-umjetnička društva koja djeluju na području grada Gospića, a svojim radom ponosno promiču tradicijsku kulturu i vrednote ličkoga kraja. Osim promocije važnu ulogu imaju i u očuvanju običaja i pjesama ovoga kraja od zaborava čemu je i dokaz već drugi izdani nosač zvuka.

Večeras s početkom u 19.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu dr. Ante Starčević HKUD “Široka Kula” održat će koncert povodom proslave ove velike obljetnice. 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

32. sjednica Gradskog vijeća

REPUBLIKA HRVATSKALIČKO-SENJSKA ŽUPANIJAGRAD GOSPIĆGRADSKO VIJEĆEKLASA: 024-01/24-01/2URBROJ: 2125-1-01-24-01Gospić, 23. veljače 2024. godine     Na temelju članka 35. Statuta Grada Gospića („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br.

Novosti

Kino Korzo

DINA: DRUGI DIO – 01. I 02.03.2024. – 20,00 SATI IZVORNO IME: Dune: Part two ⑫REDATELJ: Denis Villeneuve ŽANR: Sci-FiULOGE: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, ZendayaTRAJANJE FILMA:

Skip to content