9. Rendez-vous au cinéma: program francuskog filma

06LIS(LIS 6)18:0007(LIS 7)20:009. Rendez-vous au cinéma: program francuskog filma

Detalji

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma.

Za djecu smo pripremili animiranu pustolovinu “Dilili u Parizu”. Smještena u Grad svjetlosti, priča prati djevojku Dilili, koja u društvu mladog dostavljača na skuteru Orela, vodi istragu o tajanstvenim otmicama mladih djevojaka. Orel poznaje sve najvažnije osobe tog razdoblja, od Marie Curie preko Marcela Prousta i Louisa Pasteura do Toulouse-Lautreca te upoznaje Dilili s brojnim misliocima i stvaraocima. Uz navedeni film dostupna će biti i metodička priprema za nastavnike/edukatore namijenjena 3. i 4. razredu osnovne škole.

DALILI U PARIZU – 06. listopada u 18 sati

REDATELJ: Michel Ocelot
ŽANR: dramska komedija, pustolovni, za djecu
GODINA: 1995.
DRŽAVA: Francuska

U Parizu u razdoblju Belle Époque, u društvu mladog dostavljača na skuteru, mala Dilili vodi istragu o tajanstvenim otmicama mladih djevojaka. Upoznaje iznimne muškarce i žene koji joj daju tragove. Otkriva vrlo posebne zlikovce pod zemljom, Muške gospodare. Dvoje prijateljia s entuzijazmom se bore za aktivan život na svjetlu i za zajednički život…

Film Godina morskog psa  je komedija  i horor istovremeno. Nestanak surfera stavlja cijelu atlantsku obalu u maksimalnu pripravnost: morski pas šulja francuskim vodama! Maja, obalna stražarica na rubu prijevremene mirovine, grabi priliku da preuzme svoju posljednju misiju i spasi zaljev. Ikona ljetnog horora, morski pas vraća se u filmu koji podsjeća na komičnost filmova Bruna Dumonta.

GODINA MORSKOG PSA – 06. listopada u 20 sati

REDATELJ: Zoran Boukherma, Ludovic Boukherma
ŽANR: komedija
ULOGE: Marina Foïs, Kad Merad, Christine Gautier, Jean-Pascal Zadi, Jean Boronat, Ludovic Torrent
TRAJANJE FILMA: 87 minuta
DRŽAVA: Francuska

Nestanak surfera stavlja cijelu atlantsku obalu u maksimalnu pripravnost: morski pas šulja francuskim vodama! Maja, obalna stražarica na rubu prijevremene mirovine, grabi priliku da preuzme svoju posljednju misiju i spasi zaljev. Ikona ljetnog horora, morski pas vraća se u filmu koji podsjeća na komičnost filmova Bruna Dumonta.

U reviji francuskog filma bit će prikazan francuski psihološki horor-triler “Demoni” iz 1955. godine u režiji Henri-Georgesa Clouzota, sa Simone Signoret, Vérom Clouzot, Paulom Meurisseom i Charlesom Vanelom. Temelji se na romanu ‘Ona koje više nije bilo’ Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca.

DEMONI – 07. listopada u 20 sati

REDATELJ: Henri-Georges Clouzot
ŽANR: drama, književna adaptacija
ULOGE: Simone Signoret, Véra Clouzot, Paul Meurisse, Charles Vanel, Jean Brochard
TRAJANJE FILMA: 114 minuta
GODINA: 1955.
DRŽAVA: Francuska

Ravnatelj derutnog francuskog internata Michel Delassalle okrutan je čovjek, sadist koji neprekidno maltretira krhku suprugu Christinu kao i ljubavnicu Nicole Horner, učiteljicu koja radi s djecom. Kad obje shvate da im je dosta takvog života i Michela, Christina i Nicole sklope pakt te ga se odluče osloboditi zajedničkim snagama. Isplanirano ubojstvo izvest će omamljivanjem Michela tabletom stavljenom u njegovo piće, potom utapanjem u kadi te naposljetku bacanjem njegova tijela u bazen u krugu internata.No kad sutradan bazen bude ispražnjen, pokazat će se da je Michelovo tijelo zagonetno nestalo. Za Christinu i Nicole sve će se dodatno zakomplicirati kad učenici ubrzo počnu tvrditi da Michela viđaju živog, a to će se odraziti i na međusobni odnos dviju žena i rastuće nepovjerenje među njima.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Gospić

Vrijeme

6 (Petak) 18:00 - 7 (Subota) 20:00

Lokacija

Kino Korzo

Ul. Dr. Franje Tudmana 12, 53000, Gospić

Skip to content