Edukacije za nastavnike: Izrada Stop animacije u programu Fotografije - I. dio

18SVI18:4520:15Edukacije za nastavnike: Izrada Stop animacije u programu Fotografije - I. dio

Detalji

Od 25. travnja 2023.g. započele su besplatne edukacije unutra programa „Nastavnik za nastavnika“ koje će se provoditi u prostorijama Kulturno Informativnog Centra Gospić na adresi Budačka 12 u Gospiću.

Pozivaju se odgojno-obrazovni djelatnici u Ličko-senjskoj županiji da se prijave na edukacije.

18. svibnja 2023. utorak, od 18,45 do 20,15 sati

Tema: Izrada Stop animacije u programu Fotografije – I. dio

Edukator-voditelj: Željka Šikić

Sažetak edukacije: Polaznici će se upoznati s osnovnim informacijama o tehnici Stop animacije te na koje se sve načine može primijeniti u nastavi. Također će im se prikazati primjeri stop animacija koje su izradili učenici na nastavi. Nakon uvodnog predavanja polaznici će se podijeliti u parove te osmisliti priču koju žele ispričati Stop animacijom i krenuti u izradu scene i likova. Scena i likovi mogu se izraditi od različitih vrsta materijala, ali se isto tako mogu izraditi i u običnom programu Bojanje. Nakon što pripreme scenu i likove polaznici će fotografirati scene i potom ih prebaciti na računala. Nakon upoznavanja programa Fotografije i njegovih mogućnosti polaznici će samostalno izraditi svoju animaciju. Gotove animacije biti će prikazane polaznicima i vrednovane od strane istih. Stop animacija je vrlo zanimljiva i korisna tehnika kojom se može ostvariti povezanost predmeta i na taj se način povećati broj ostvarenih ishoda nastave. Tehnika je vrlo primjenjiva u ostvarivanju mnogih ishoda međupredmetne nastave, ali ono što je najbitnije tehnika stop animacije dokaz je koliko učenici mogu biti kreativni, kritički promišljati, maštoviti, dobro surađivati te raditi na međusobnoj komunikaciji.

Sve detalje o edukacijama može pronaći na: jele.izvrsna.hr gdje se i vrše prijave za edukaciju na kojoj želite sudjelovati.

Želimo puno sreće u usvajanju novih znanja i vještina!

Vrijeme

(četvrtak) 18:45 - 20:15

Lokacija

Kulturno Informativni Centar Gospić

Budačka ul. 12, 53000, Gospić

Skip to content