Klasika u Pučkom

25SIJ20:00Klasika u Pučkom

Detalji

25. siječnja, s početkom u 20.00 sati održat će se prvi ovogodišnji koncert iz ciklusa Klasika u Pučkom. Koncert je to poznate hrvatske umjetnice i pijanistice Ide Gamulin koja je aktivna na svjetskoj sceni već 35 godina.

Među brojnim priznanjima, uz nagradu Myra Hess, ističu se specijalna nagrada Festivala u Freiburgu te nagrada Milka Trnina. Snimka Brahmsove sonate u fis molu proglašena je najboljom izvedbom na američkom Classical Music Directory 2005. Međunarodna karijera vodi Idu Gamulin u mnoga kulturna središta Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Azije gdje nastupa u prestižnim dvoranama(Rudolfinum, Unisa Concert Hall, F.Liszt Academy, Wigmore Hall, St.Martin-in-the-fields, Auditorio Manuel de Falla). Gošća je međunarodnih festivala u Spolettu, Varni, Dubrovniku te Janaček festivalu, na kojima nastupa uz ugledne dirigente i orkestre.

Ida Gamulin snima za BBC, France Musique, CBS, Bayerischer Rundfunk, za diskografske kuće EMI-Mava i Croatia Records. Do sada je izdala 21 nosač zvuka, a nedavno je promoviran 7 CD-box u povodu 30 godina suradnje sa izdavačkom kućom Croatia Records.

PROGRAM

„Od Dore do bluesa“

F.Schubert : Sonata u B-duru D 960 op.posth. Allegro moderato/ Andante/ Scherzo/ Finale

F.Chopin: Dva Nocturna Op.15, u F-duru i Fis-duru, Nocturno Op.27 br.1, u cis-molu

D.Pejačević: Maštanja op.17, Čežnja, Patnja, Tužaljka, Molba, MahnitostŽivot cvijeća op.19, Ljubice, Ruža, Potočnice, Crveni karanfil (povodom 100.obljetnice smrti)

B.Papandopulo: Zdenkin striptiz (1962) Menuet- Blues – Fox

Vrijeme

(Srijeda) 20:00

Lokacija

Dvorana POU "Dr. Ante Starčević"

Ul. Dr. Franje Tudmana 5, 53000, Gospić

Skip to content