Kazališna predstava "Ljubavna pisma"

25SRP21:00Kazališna predstava "Ljubavna pisma"

Detalji

Albert Ramsdell Gurney: LJUBAVNA PISMA

Teatar Planet Art
MELISSA: Slavica Knežević
ANDY: Marko Torjanac

Adaptacija i režija: Marko Torjanac i Slavica Knežević

Melodrama Ljubavna pisma najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu nastala iz pera plodnog američkog dramatičara A.R. Gurneya. Tekst je premijerno izveden 1988. godine na Broadwayu te je iste godine nominiran za Pulitzerovu nagradu za dramu.

Od tada je ovaj jedinstven dramski tekst izveden nebrojeno puta po cijelom svijetu, a u glavnim ulogama okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver, Elizabeth Taylor i drugih.

U Hrvatskoj je ovaj tekst praizveden prije dvadeset godina u Teatru u gostima, a uz Anu Karić u ulozi Melisse, u ulozi Andyja nastupali su Relja Bašić, Boris Buzančić i Boro Miholjević.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art snažnim glumačkim postavama ovog kazališnog klasika pridružuju se Slavica Knežević i Marko Torjanac koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe.

Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, ali i poneko sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Izvor: www.planet-art.hr

Vrijeme

(Utorak) 21:00

Lokacija

Kulturno Informativni Centar Gospić

Budačka ul. 12, 53000, Gospić

Skip to content