Radionica prirodne aromakozmetike

22SVI18:00Radionica prirodne aromakozmetike

Detalji

Koža je čovjekov najveći organ i sve štetne tvari iz okoliša, hrane i proizvoda za njegu koje koristimo ulaze u organizam upravo putem kože. Aromakozmetika vam pruža ulaz u neki sasvim drugi svijet, svijet prirode i otkrivanje nepreglednih mogućnosti kombinacija koje nam pruža, kao i rješenje nekih naoko sitnih problema poput stalno suhe i ispucale kože koju ne uspijevate hidratizirati komercijalnim balzamima i kremama.

Sezona ljetnih toplih i vrućih dana je pred nama. Visoke ljetne temperature, izloženost našekože vjetru, soli, suncu, klima uređajima dovodi do isušivanja naše kože te je potrebno koži nadoknaditi gubitak vlage.

Komercijalna kozmetika uglavnom sadrži sastojke koje nisu srodni lipidima naše kože te vam stoga ne pružaju primjerenu njegu, zaštitu i efekt kakav bismo željeli.

Izradom vlastite prirodne aromakozmetike doprinosimo zdravijem načinu života sebe i svoje obitelji jer za razliku od komercijalne kozmetike, aromakozmetika lišena je svih kemijskih sastojaka štetnih za ljude, životinje i okoliš, a istovremeno pruža nam njegu i zaštitu kože kakvu želimo.

Na radionici prirodne aromakozmetike naučit ćemo spravljanje dva proizvoda neophodna u njezi naše kože tijekom ljetnih mjeseci:

  • summer zaštitni balzam za usne i
  • hranjivu lanolinsku kremu za ruke i ispucalu kožu na petama.

Naučiti ćete kako koristiti prirodne sastojke kao što su hladno prešana biljna ulja, voskovi, hidrolati, botanički definirana esencijalna / eterična ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja će vam osigurati njegu upravo onakvu kakva vam je potrebna.

Nije vam potrebno prethodno znanje o biljnim ekstraktima i aromakozmetici. Sa ove radionice ponijet ćete sa sobom svoje proizvode, skriptu s informacijama i receptima kao i novostečeno znanje

Vrijeme

(Ponedjeljak) 18:00

Lokacija

Dvorana POU "Dr. Ante Starčević"

Ul. Dr. Franje Tudmana 5, 53000, Gospić

Skip to content