“Od ideje do zalogaja”-unaprjeđenje ličke gastronomije

IMG_6308

Turistička zajednica Grada Gospića organizirala je dvodnevnu edukaciju namijenjenu lokalnim ugostiteljima. Jučer je edukacija održana u Kulturno Informativnom Centru, a predavanje na temu „Sigurnost hrane“ održao je mag. ing. specijalizant kontrole kvalitete hrane Joško Bekavac.

Od ideje do zalogaja“ tema je koju su predavanje održali chefovi Ivica Katić i Ivan Temšić koji smatra kako je iznimno važno koristiti autohtone lokalne namirnice, pružiti podršku lokalnim proizvođačima, malim OPG-ima i malim proizvođačima, a predavanje na temu „Vještine, kompetencije, sposobnost slastičara“ održala je chef Antonija Nikolić. Ivan Golac održao je predavanje na temu Gljive Like (tartuf i vrganj). 

Danas je u novoopremljenom kabinetu Srednje strukovne škole Gospić upriličeno pravo kulinarsko osvježenje. Uvaženi chefovi nakon jučerašnjih predavanja danas su zajedno s učenicima pripremili vrlo zanimljiva jela spravljena od tradicionalnih lokalnih namirnica, upakiranih u modreno ruho.

Na jelovniku su se našli:

 PREDJELO : Gnudi od ličke skute s tartufima

 (Exquisitemasterchef Ivica Katić i Exquisitechef Ivan Temšić)

                    Sljubljivanje Ličkog sira škripavca  s  Istarskim uljem

(Exquisite chef Kristijan Matijević)

___________________________________________________________________________

GLAVNO JELO : Janjeći kotleti s domaćim medom i svježim začinskim biljem

                          Pave od ličkog krumpira, umak od šljiva i vina

(Exquisite master chef Ivica Katić i Exquisite chef Ivan Temšić)

___________________________________________________________________________

DESERT: Tart s kremom od ličke base, marinirane šljive u likeru od drijena

(Exquisite Pastry chef Antonija Nikolić)

Ova edukacija organizirana je s ciljem unaprjeđenja gastronomske ponude Grada Gospića, a tom se prilikom uzvanicima obratila direktorica Turističke zajednice Grada Gospića Maja Strilić istaknuvši kako je TZ Grada Gospića prepoznala potrebu za edukacijom lokalnih ugostitelja kako bi mogli proširivati i upotpunjavati ponudu u svojim restoranima te se zahvalila masterchefovima na dolasku u Gospić.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša istaknula je kako Grad Gospić prepoznaje turizam kao sve istaknutiju gospodarsku aktivnost te kako je ulaganje u sve aspekte turističke ponude jedna od osnovnih zadaća Grada Gospića.

Uzvanike su u ime domaćina Strukovne škole Gospić pozdravili župan Ličko – senjske županije Ernest Petry i ravnateljica škole Barbara Tomljenović.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content