50. obljetnica PD-a Željezničar iz Gospića i tradicionalni pohod na Visočicu

Tradicionalni-pohod-na-Visocicu-i-50.-obljetnica-PD-Zeljeznicar-Gospic-plakat-scaled-1

PD Željezničar Gospić poziva planinare i građane na proslavu 50. obljetnice društva koja će se obilježiti tradicionalnim pohodom na Visočicu u subotu 1. srpnja 2023.

P r o g r a m  p o h o d a :

  • Do 8:00 sati okupljanje na kraju sela Rizvanuša kod izvora Pizdica (dolazak vozilima u vlastitoj režiji)
  • Polazak u 8:00 sati prema Delukinom vrelu i dalje starim planinarskim putem u pravcu jednog od najljepših vidikovaca Velebita – vrha Visočice (1619 m)
  • Oko 12 sati dolazak u planinarsku kuću „Visočica“ (okrijepa i odmor)
  • U 12:30 polazak na vrh
  • U 14 sati povratak do planinarske kuće gdje nas čeka tradicionalni planinarski ručak, odmor i ugodno druženje
  • Od 18:00 povratak do parkiranih vozila i završetak pohoda

MOLIMO VAS DA NAM SE U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽITE OBILJEŽAVANJU DANA DRUŠTVA I PRVOG ORGANIZIRANOG USPONA GOSPIĆANA NA VELEBIT.

Prijave na našoj e-mail adresi: pdzeljeznicargospic@gmail.com ili na brojeve: 098/700-510 (Tihomir) te 098/9267-533 (Ivana), najkasnije do 26. lipnja 2023.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan je od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa

Zbog nastavka terenskih aktivnosti za potrebe provođenja III. faze probnih iskapanja i eshumacije posmrtnih ostataka na lokaciji ispred gradskog groblja sv. Marije Magdalene u Gospiću

Skip to content