Dodijeljena značajna sredstva za održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića

IMG_8001

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije održan je sastanak kojem su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Tomislav Mihotić državni tajnik za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju i zračni promet iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Josip Škorić predsjednik Uprave Hrvatskih cesta sa suradnicima, Dražen Antolović ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, zatim gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević te Luka Matijević, direktor Županijske uprave za ceste.

Dodijeljena su sredstva svim Županijskim upravama za ceste, pri čemu je Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije dobila 2,8 milijuna eura. Kako je istaknuo ministar Oleg Butković, na području Grada Gospića veliki je broj lokalnih i nerazvrstanih cesta koje treba obnoviti i sanirati, te su stoga dodijeljena dodatna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna eura, što predstavlja značajan početak za uređenje cesta u narednoj godini.

Naime, problem održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića seže još od 2012. godine kada je Grad Gospić pod obavezno morao preuzeti oko 255 kilometara tadašnjih županijskih cesta koje su postale nerazvrstane i za njih nije definiran izvor kako zimskog, tako niti ljetnog održavanja. Na taj način Grad Gospić izgubio je oko 32 milijuna kuna. Kako je istaknuo gradonačelnik Karlo Starčević, nebrojeni razgovori konačno su rezultirali dogovorom s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, čega su rezultat ova dodijeljena sredstva kao  prva nadoknada za održavanje nerazvrstanih cesta. Ovom prigodom gradonačelnik je zahvalio ministru koji je imao razumijevanja za ovaj problem, s nadom da će se nastavkom ovakvih investicijskih ciklusa  definitivno i trajno riješiti financiranje održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića.  

Ovaj sastanak predstavlja važan korak u planiranju, ali i realizaciji ulaganja u cestovnu infrastrukturu Ličko-senjske županije, te unaprjeđenje prometne povezanosti i infrastrukture ovog područja.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Pickleball club Nikola Tesla Croatia u suradnji s Gradom Gospićem dovodi Djeda Božićnjaka u Gradsku športsku dvoranu u subotu 16. prosinca 2023. od 19.00 do 20.00 sati.Next
Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content