Dodijeljene bespovratne potpore u poljoprivredi

DSCN1998-2048x1536-1

Grad Gospić je u rujnu ove godine raspisao Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2022. godini na koji je  pristiglo ukupno devet pravovaljanih prijava.

Stoga je danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević sa uspješnim prijaviteljima potpisao  Ugovore o dodjeli bespovratnih potpora.

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom Javnom pozivu iznosi 41.000,00 kuna, a dodijeljene su za provedbu mjere 1) Razvoj stočarstva i peradarstva; Aktivnost 1) Potpora za uzgoj mliječnih krava, a sredstva za potpore osigurana su iz gradskog proračuna.

Ovom prigodom gradonačelnik je zahvalio svim vrijednim poljoprivrednicima na njihovom trudu i radu u jednom od strateških zanimanja bez kojih zaista ne možemo. Kazao je kako situacija u poljoprivredi nije sjajna na razini države, i kako ćemo se morati okrenuti radu, proizvodnji i stvaranju.

Ovi vrijedni ljudi zaslužili su i više nego što smo im mi u ovom trenutku mogli pružiti, a to je potpora od 3.000,00 do 7.000, 00 kn za proizvodnju mlijeka. Nadamo se da će u sljedećoj godini biti puno bolje i puno više – istaknuo je gradonačelnik.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Odvoz miješanog komunalnog otpada

Komunalac Gospić d.o.o. obavještava korisnike usluga odvoza miješanog komunalnog otpada da se zbog neradnog dana u utorak, 30. svibnja (Dan državnosti) neće odvoziti miješani komunalni

Skip to content