DOLAZI NAM KAZALIŠTE! TEATAR POCO LOCO PRIČA NAM PRIČU BEZ VEZE

Priča-bez-veze

DOLAZI NAM KAZALIŠTE!
program kazališnih predstava i radionica za djecu od 6 do 14 godina i njihove odrasle na području Gospića i okolice ostvaruje se u uskoj suradnji Teatra Poco Loco s Pučkim otvorenim učilištem “Dr. Ante Starčević” Gospić  kroz program poticanja razvoja publike Ministarstva kulture i medija RH.

PRIČA BEZ VEZE

Za uzrast djece 5-10 g

Režija: Maja Katić
Dramatizacija: Maja Katić i Dunja Fajdić prema istoimenoj slikovnici Ante Zaninovića
Glazba: Frederic Lanz i Nikola Nedić
Scenografija i kostimografija: Renata Carola Gatica

Igraju: Zrinka Kušević, Nikola Nedić i Frederic Lanz (harmonika)

Trajanje: 35 min

Tri izvođača, glumac, glumica i glazbenik igraju se… eto tako, bez nekog posebnog razloga (da ne kažemo bez veze jer – ni jedna igra nikad nije bez veze). Naravno, pravila se drže, sve je po propisima igre, kazališta, glazbe i vrtića! Ali igra raste, razvija se, ide u svom smjeru sve dok ne prevrši svaku mjeru. Da, da, čak i ako su se svi držali propisa, zamislite! Najmudriji od svih, Mali Kralj mora uvesti red. Kako? Treba se vratiti unatrag. I tako doznajemo: Nije lako ni medvjedu ni vrapcu, ni psu ni vatrogascu! Umjesto da mašemo propisom pred nosom, trebamo popričati, hrabro izgovoriti što svatko želi i zašto, ma bili mi ljudi ili životinje, djeca ili odrasli. Naša “Priča bez veze” najmlađima govori o suosjećanju za druge, o važnosti slušanja tuđe priče, ali i o hrabrosti da sami izrazimo svoje misli i osjećaje. Jer bez toga – svaka priča je jedna obična priča bez veze!

Teatar Poco Loco ovu predstavu temelji na predivnoj slikovnici “Priča bez veze” Ante Zaninovića, legendarnog autora animiranih filmova. U pomalo zaboravljenoj slikovnici (kojoj prethodi i animirani film u produkciji Zagreb filma) pronašli smo zaigrani Poco Loco duh koji spaja likovnost, glazbu, humor i predstavlja pravi potencijal za glumačku igru.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content