Grad Gospić ponovno razveselio najmlađe sugrađane

IMG_6993

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša danas je sa suradnicima posjetila Dječji vrtić Pahuljica. Na radost naših najmlađih sugrađana zahvaljujući Gradu Gospiću Dječji vrtić Pahuljica od danas je bogatiji za sportsku opremu za provođenje tjelesne i zdravstvene kulture.

U suradnji s profesorom tjelesne i zdravstvene kulture Marijanom Zelenikom Grad Gospić je nabavio sportsku opremu koja je bila potrebna kako bi djeca provodila što kvalitetnije vrijeme u vrtiću. Kako bi na što bolji način razvijali svoje motoričke sposobnosti za djecu su kupljene nove lopte za stopala, gume za balans, medicinske lopte, daska za ravnotežu, jastuk za ravnotežu, prostirke za vježbanje, lopte od pjene u raznim bojama, užad za preskakanje, obruči za gimnastiku, set za tenis, golovi za nogomet, mreže za lopte i druga slična oprema.

Igra je najvažnija aktivnost u životu svakog djeteta, to je najprirodniji način na koji ono uči i upija informacije iz svoje okoline. Tjelesna aktivnost ima veliki utjecaj na djetetov razvoj na psihološkom, kognitivnom i socijalnom aspektu, stoga je ovo samo jedna u nizu akcija koje Grad Gospić provodi te na taj način želi pridonijeti što boljem i kvalitetnijem provođenju vremena u vrtiću.

Grad Gospić kontinuirano ulaže u poboljšanje uvjeta boravka djece u vrtiću, a u narednom periodu kroz projekt nadogradnje dječjeg vrtića Grad Gospić planira proširiti postojeće kapacitete kako bi svim roditeljima bila dostupna usluga dječjeg vrtića. Ovakvim ulaganjima pridonosi se poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoških standarda te boljoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content