Grad Gospić uključuje se u program izgradnje POS stanova

New apartment buildings. Residential area with modern apartment buildings

Gradski vijećnici usvojili su danas na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića Odluku o uključenju Grada Gospića u program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje (POS) te Odluku o mjerilima i kriterijima za kupnju stana iz programa POS-a.
           Donošenju navedenih odluka prethodila je anketa koju je Grad proveo, a temeljem koje je 66 osoba pokazalo interes za kupnju stana iz Programa POS-a. Stoga se Grad Gospić uključuje u provedbeni Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje (POS-a) kako bi  se građanima Grada Gospića omogućilo rješavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica, uz poticaj javnih sredstava te uz mogućnost kupnje po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Za realizaciju ovog projekta kao poticaja mladima i mladim obiteljima Grad Gospić je za izgradnju stanova osigurao građevinsko zemljište u Pazariškoj ulici na  površini od 2.809 m2, zatim uređenje komunalne infrastrukture i priključenje na komunalnu infrastrukturu sukladno Zakonu i time potvrdio da je pomoć mladima pri rješavanju stambenog pitanja zasigurno jedan od gradskih prioriteta.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 37. sjednice Gradskog vijeća

15. srpnja 2024. godine održana je 37. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Program javnih potreba u predškolskom

Skip to content