Gradonačelnik Karlo Starčević i ove godine plaću daje studentima

DSCN2499

Gradonačelnik Karlo Starčević potpisao je Ugovore o stipendiranju sa osam studenata s područja Grada Gospića. Stipendije dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na  području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja  ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita, od 80,00 do 170,00 € i određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva.  Najvišu stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  Lista prvenstva utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh studenta u prethodnoj studijskoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević za akademsku godinu 2022./2023. dodjeljuje ukupno 8 stipendija, a dobitnici su:

  1. Blaženka Maras
  2. Karlo Stilinović
  3. Dora Šahbazović
  4. Naomy Ojurović Čačić
  5. Ivan Jakov Župan
  6. Mario Marković
  7. Matej Martinović
  8. Ana Starčević

Čestitamo dobitnicima stipendija i želimo im puno uspjeha u akademskoj godini.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content