Gradu Gospiću uručena Odluka o odabiru financiranja projekta „Rekonstrukcija pješačkih staza u groblju Lički Novi“

PHOTO-2023-08-24-12-57-56

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević primio je u ime Grada Gospića Odluku o odabiru projekta na LAG-ovom natječaju za Mjeru 7.4.1. iz Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014.-2020. za projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pješačkih staza u groblju Lički Novi“.

Vrijednost projekta iznosi 40.478,86 EUR od čega se 36.430,98 EUR financira europskim sredstvima.

Grad Gospić podnio je projektni prijedlog za potporu LAG-a LIKA na Natječaj za provedbu Mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Inovativnost u provođenju projekta je uvođenje tražilice pokojnika putem digitalnog plana groblja. Bit će to prvo groblje na području Gospića kojem se uvodi digitalizacija pretraživanja grobnih mjesta putem koje će biti omogućeno traženje pokojnika te online praćenje rasporeda sahrana.

Izvršit će se rekonstrukcija staza u groblju u površini od 168,00 m’ u skladu s pravilnikom za pješačke površine te će biti osigurana pristupačnost osobama s invaliditetom nakon provedbe projekta.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content