Koncert Ansambla LADO i Borne Šercara

LADO-PLAKAT

Nakon bogatog kulturnog ljeta u Gospiću, nastavljamo i dalje s kulturnim programom, ovoga puta s dobrom i kvalitetnom glazbom uz glasoviti  Ansambl LADO i Bornu Šercara.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

LADO kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Sve je to rezultiralo impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, u kojima se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost.

S Ansamblom LADO od 2019. godine surađuje Borna Šercar, bubnjar i skladatelj, na čelu sastava Jazziana Croatica. Suradnja s Ladom urodila je objavom albuma „Untamed“ kao dokaz velikog umjetničkog potencijala Jazziane Croatice i Ansambla LADO.

Cilj ovog albuma nije bio opetovano i puko obrađivanje postojeće tradicionalne glazbe i nanošenja novih kolorita na etnos i melos Hrvatske, već stvaranje nove vrijednosti i glazbenog smjera. Time je stvorena jedinstvena hibridna forma u kojoj se isprepliće tradicionalno pjevanje Ladarica i otvorena jazzistička forma Jazziane.

Donosimo vam odličan koncert koji ne smijete propustiti i glazbu koju morate doživjeti!

Vidimo se u POU dr. Ante Starčević Gospić 21. rujna 2023. s početkom u 20:00 sat.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content