Gradu Gospiću odobrena sredstva za pomoćnike u nastavi

image0

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Gospiću za nastavak provedbe projekta „Korak prema jednakosti“ kojim se financiraju pomoćnici u nastavi u gospićkim osnovnim školama.

Projekt je prijavljen na javni poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI“.
Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus te u proračunu Grada Gospića. Ukupan proračun projekta iznosi 156.472,80 eura, od čega je iz sredstava ESF+ dodijeljeno 140.000,00 eura, a ostatak potrebnih sredstava osigurat će se iz proračuna Grada Gospića.

Projekt omogućava socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju s područja grada Gospića u odgojno-obrazovne procese. Zapošljavanjem pomoćnika u nastavi osigurani su uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama.

Za ovu školsku godinu zaposleno je devetnaest pomoćnika u nastavi, a očekuje se skoro zapošljavanje još jedne osobe.

Grad Gospić i ovim projektom nastavlja s ulaganjima u obrazovne procese iznad školskog standarda u osnovnim školama, a dodatnu vrijednost stvaraju naravno i osigurana radna mjesta za pomoćnike.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content