Gradu Gospiću odobrena sredstva za pomoćnike u nastavi

image0

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Gospiću za nastavak provedbe projekta „Korak prema jednakosti“ kojim se financiraju pomoćnici u nastavi u gospićkim osnovnim školama.

Projekt je prijavljen na javni poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI“.
Sredstva za provedbu projekta osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus te u proračunu Grada Gospića. Ukupan proračun projekta iznosi 156.472,80 eura, od čega je iz sredstava ESF+ dodijeljeno 140.000,00 eura, a ostatak potrebnih sredstava osigurat će se iz proračuna Grada Gospića.

Projekt omogućava socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju s područja grada Gospića u odgojno-obrazovne procese. Zapošljavanjem pomoćnika u nastavi osigurani su uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika s teškoćama.

Za ovu školsku godinu zaposleno je devetnaest pomoćnika u nastavi, a očekuje se skoro zapošljavanje još jedne osobe.

Grad Gospić i ovim projektom nastavlja s ulaganjima u obrazovne procese iznad školskog standarda u osnovnim školama, a dodatnu vrijednost stvaraju naravno i osigurana radna mjesta za pomoćnike.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content