Kreće nastavak obnove višestambenih zgrada u naselju Lički Osik

PHOTO-2022-12-01-14-33-47

Današnjim potpisivanjem ugovora s izvođačima radova na energetskoj obnovi stambenih zgrada na Ličkom Osiku započeo je četverogodišnji projekt obnove ukupno 32 ratom oštećene stambene zgrade. Nastavak obnove rezultat je dobre suradnje  Grada Gospića sa Središnjim državnim  uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Tako će iduće godine, na proljeće, Lički Osik postati najveće gradilište u Lici na kojemu će se istovremeno u potpunosti obnavljati 10 stambenih zgrada po modelu energetske učinkovitosti.

U ime Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje ugovore s izvođačima radova potpisao je državni tajnik Gordan Hanžek.

Potpisivanju ugovora ispred Grada Gospića prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana-Marija Zdunić i direktor Komunalca kao upravitelja višestambenih zgrada na Ličkom Osiku Milan Mataija uz ostale predstavnike gradova i općina Ličko-senjske županije na čijim područjima će se realizirati obnova.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content