Otvorena izložba “Mir za mene i tebe”

Mir_za_mene_i_tebe

S ciljem promicanja mira i prihvaćanja različitosti u gospićkoj osnovnoj školi prikazana je izložba likovnih radova „Mir za mene i tebe“, nastala u okviru projekta „Integracija učenika iz Ukrajine“.

Društvo Crvenog križa Ličko-senjske županije, Služba civilne zaštite Gospić, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Korenica i Osnovna škola dr. Jure Turića organizatori su današnje izložbe čiji su autori učenici navedenih osnovnih škola. Likovni radovi nastali su pod mentorstvom učiteljica likovne kulture: Ive Štefanac iz OŠ dr. Franje Tuđmana u Korenici, idejne začetnice izložbe, i Nede Ćaćić iz OŠ dr. Jure Turića u Gospiću.

Otvorenju izložbe nazočili su predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, župan Ličko – senjske županije Ernest Petry, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, ravnatelj Društva Crvenog križa Ličko – senjske županije Vlado Brkljačić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gospića Milan Mataija, voditelj Službe civilne zaštite Gospić Joso Živković, ravnatelji osnovnih škola u Korenici i Gospiću Dražena Aračić i Ivica Radošević te Ukrajinci smješteni u Gospiću i Korenici.

Prigodom otvorenja izložbe nazočnima su se obratili ravnatelj osnovne škole u Gospiću Ivica Radošević, župan Ličko – senjske županije Ernest Petry i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša.

Tom prigodom je, među ostalim, zamjenica gradonačelnika istaknula kako se u 21. stoljeću dogodilo ono što je svima bilo nezamislivo, rat na europskom kontinentu. „U ratu najosjetljivija skupina su djeca i naša je dužnost pomoći im da što lakše prebrode traume. Nastojimo zato pružiti sigurnost i ravnopravnost svim izbjeglicama iz Ukrajine, a to ćemo nastaviti činiti i dalje.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Lutkarski mjuzikl: Stonoga Goga

U sklopu projekta Dolazi nam kazalište Teatar Poco Loco u Pučkom otvorenom učilištu Gospić u utorak 6.6., s početkom u 18.00 sati, izvodi lutkarski mjuzikl Stonoga Goga.

Novosti

Mjesto za nas

PROGRAM MLADIH LJUDI KOJI ŽELE BITI DIO POZITIVNIH PROMJENA U SVOME GRADU ‘MJESTO ZA NAS’ dvodnevno je događanje koje zajednički organiziraju Pučko otvorenoučilište Gospić i

Skip to content